Nova exposició: Aproximació a l’abstracció

Nova exposició: Aproximació a l’abstracció

El 9 d’Octubre inaugurem l’exposició de l’Arnau Bellavista i la Irina Vinogradova, una exposició de fotografia abstracta.

“Cada fotografia és la captura d’un instant concret que ha passat pel filtre de l’autor i de l’objectiu de la càmera; creant mirades diferents que generen nous paisatges, formes i colors. El resultat són un conjunt de fotografies abstractes captades a través de càmera rèflex digital sense cap tipus de retoc posterior.”

Es vol aprofundir en la naturalesa artística de la fotografia. Mitjançant les característiques tècniques de la càmera, es juga amb la llum a través d’una mirada insòlita i poc habitual per abstraure un moment determinat del nostre voltant. La càmera absorbeix un moment determinat, esvaint allò que es retrata per tal de ressaltar i donar importància a l’estètica resultant i aconseguir transmetre l’essència de la captura.
En l’exposició hi podem trobar un ventall dels diferents mètodes que es poden fer servir per mostrar aquest tipus de fotografia: jugant amb la llum, amb el moviment, les ombres, capturant detalls, descontextualitzant les formes…

Si ens hi fixem bé, a cada fotografia podem trobar pistes que ens ajudaran a recompondre la imatge per descobrir allò que s’ha retratat. Si ho pregunteu a l’autor no us ho dirà. Igual que un prestidigitador no revela mai els seus trucs, l’arista tampoc ho farà per evitar perdre la màgia de la il·lusió que s’ha generat. Ja que potser descobrim que es tracta d’objectes tan banals com una copa, un vas d’oli o les pàgines d’un llibre.